Moniek Aansorgh Fotografie

Bewuste_moeder

Bewuste moeder | Innerlijk kind reis

Gisteren was een bijzondere en mooie dag. Op een prachtige locatie.
Ilse van Moedige Stappen hield voor de eerste keer haar nieuwe groepstraject ‘Innerlijk kind reis’ voor de bewuste moeder. In een yurt bij de Wilgenschoot. En ik mocht dit vastleggen!

Ik ontmoette Ilse vorig jaar in België bij de livedag van Soulworx, het prachtige Business & Soul traject dat we tegelijkertijd volgden. Ze had een paar jaar geleden haar vaste baan als sportfysiotherapeut opgezegd om haar hart te volgen. Als intuïtief coach en kindertolk begeleidt ze nu bewuste moeders in het moederschap. 

En dat is ontzettend mooi, want ik kom vaak genoeg (nieuwe) moeders tegen waarbij niet alles een grote roze (of blauwe!) wolk is. Alles is nieuw en niks is meer hetzelfde als voordat je kindje geboren werd. Een nieuw mensje (en een veranderde gezinssituatie) leren kennen, borstvoeding geven, minder slaap krijgen, je lichaam dat moet herstellen van de bevalling en een dosis hormonen die door je lichaam gieren. Dit zijn dingen die veel energie kosten. Je bent moeder geworden en je staat aan. Dit kan best heftig zijn en vanuit de gezondheidszorg wordt hier niet altijd genoeg aandacht aan geschonken. Waardoor moeders denken ze dat ze de enige hierin zijn en zich alleen voelen. 

En precies daarom is het zo mooi wat Ilse (en anderen met aandacht voor het moederschap) voor deze moeders doen! Je ontdekt dat je niet alleen bent. Samen met gelijkgestemde moeders ga je de reis naar binnen maken. Naar je innerlijke kind, om zo weer terug te komen bij jezelf.

Wil je meer weten over de Innerlijk kind reis of haar online aanbod? Kijk dan zeker even op Ilse haar website Moedige Stappen.

PS: Deze locatie De Wilgenschoot is ook echt een aanrader om tot rust te komen, een heerlijke plek in de natuur!

Bewuste_moeder
Bewuste_moeder
Bewuste_moeder
Bewuste_moeder