Moniek Aansorgh Fotografie

Hoe ik geboortefotograaf werd

Hoe ik geboortefotograaf werd | Deel 1

Het verhaal hoe ik geboortefotograaf werd begint al heel wat jaren geleden.
In 2007 vroeg één van mijn beste vriendinnen (sinds kleutertijd) of ik bij de geboorte van haar 2e kindje wilde zijn. Ik woonde toen nog in Noorwegen, werkte in de radiotherapie en wist eigenlijk niet wat ik zou antwoorden. Ik vroeg bedenktijd. Eigenlijk leek het mij fantastisch, maar ik dacht: ‘Straks wil ik zelf nooooit meer bevallen als ik dit heb gezien!’

Toch zei ik ‘ja’ en plande ik 2 weken vrij rondom de uitgerekende datum. Ze ging overtijd en ik had niet lang meer voor ik weer in het vliegtuig terug naar Oslo zat. Eén van de laatste avonden zaten we samen op de bank en ik verbaasde me erover dat ik echt letterlijk beentjes en voetjes kon voelen aan de buitenkant. Wow!
Ik maakte (onbewust toen nog) contact met de baby, drukte zachtjes tegen zijn voetjes en hij drukte terug! Zijn mama zat er even doorheen die avond en maakte zich zorgen dat ze mij ‘voor niks’ naar Nederland had laten komen. Ik stelde haar gerust en vertelde de baby dat we hem heel graag wilden ontmoeten! De papa van de baby had haar tranendal gezien, was even weg voor boodschappen en kwam terug met een paar repen chocola voor ons haha! Zo lief!

Die nacht werd ik gebeld en haastte me naar hun huis! Daar stond ik voor een dichte deur en niemand die open deed… Het bleek een stormbevalling te zijn. Mijn vriendin had nog maar net terug op bed kunnen kruipen toen ze even een rondje door het huis ging lopen om de weeën op te vangen. De verloskundige was nog maar net binnen en papa was druk met haar helpen alles klaar te zetten. Gelukkig rende hij even later toch snel naar beneden en deed open.
De woorden van de verloskundige toen ik de slaapkamer binnen kwam herinner ik me nog als de dag van gisteren: “Kwam jij uit Noorwegen? Als je het wilt zien, moet je NU hier komen staan!”
Dat deed ik en vrijwel direct werd het mooie jochie geboren. Ik was helemaal onder de indruk van deze bijzondere ervaring!

Wil je verder weten hoe ik geboortefotograaf werd?
Lees dan binnenkort op deze blog: Hoe ik geboortefotograaf werd | Deel 2

Geboortefotograaf_01
Hoe ik geboortefotograaf werd
Geboortefotograaf_02
Geboortefotograaf_05
Geboortefotograaf_07
Geboortefotograaf_06