Moniek Aansorgh Fotografie

Hoe ik geboortefotograaf werd

Hoe ik geboortefotograaf werd | Deel 2

In een eerdere blog schreef ik over hoe ik geboortefotograaf werd, in elk geval hoe het begon.
En over de eerste geboorte waar ik bij aanwezig was, wat een mooie ervaring was dat. Lees snel verder!

We spraken niks af over fotografie, ik was toen nog helemaal geen geboortefotograaf in 2007. Ik zou er gewoon zijn als vriendin. Maar ik had mijn camera wel mee en maakte foto’s direct na de bevalling van alle kleine momentjes. Doorknippen van de navelstreng door papa, wegen, reflexen testen, lekker knuffelen en de eerste ontmoeting met grote zus.
Erg leuke sidenote nu is dat ik de verloskundige een paar jaar later echt leerde kennen toen ik professioneel geboortes ging fotograferen. En zij is later ook (deels) bij de geboorte van Tobi geweest. Zo leuk om nu te weten dat ik haar in 2007 al voor het eerst heb ontmoet. Benieuwd of zij dit nog weet!

Ook in 2007 was ik al overtuigd van de waarde van fotoalbums. En ontwierp ik van al deze eerste momenten een geboortealbum voor de ouders. Ik bestelde er twee. Ook eentje voor mezelf, omdat deze ervaring en deze familie me heel dierbaar is. Dat album heb ik nog steeds. In 2007 vond ik em prachtig! Nu zie ik kwalitatief veel dingen die beter konden en ik nu heel anders doe. Witbalans, huidtinten, zwart-wit omzetting. Maar ook het album ontwerp en de kwaliteit van het album.

En tóch is het album mij (en de ouders!) nog steeds heel dierbaar! Ik zie de liefde die ik toen ook al had, voor het vastleggen en tastbaar bewaren van die speciale momenten in hun levens. En het wonder van de geboorte van een kind, waar ik me toen al over verbaasde.

Maar dit was nog niet de start van mijn leven en werk als geboortefotograaf. Wonend en werkend (op de radiotherapie) in Noorwegen was ik in mijn vrije tijd veel met fotografie (en snowboarden!) bezig. Ik fotografeerde voor vrienden en collega’s daar, volgde een avondopleiding fotografie aan de Volksuniversiteit van Oslo. En mocht op zaterdagen meelopen met een bruidsfotograaf die ik via een collega op de radiotherapie kende. Ik mocht hem alles vragen en met zijn camera’s fotograferen! Ik kreeg veel complimenten op mijn foto’s en droomde van een carriere als fotograaf, maar zou ik dat wel echt kunnen?

Wil je verder weten hoe ik geboortefotograaf werd?
Lees dan binnenkort op deze blog: Hoe ik geboortefotograaf werd | Deel 3

Hoe ik geboortefotograaf werd
Hoe ik geboortefotograaf werd
Hoe ik geboortefotograaf werd
Hoe ik geboortefotograaf werd
Hoe ik geboortefotograaf werd
Hoe ik geboortefotograaf werd