Moniek Aansorgh Fotografie

Geboortefotograaf van het jaar Winnaar_Ziekenhuisbevalling

Geboortefotograaf van het jaar | Winnaar 3 prijzen!

Wooooow wat ben ik blij! Ik heb gewoon 3 prijzen gewonnen, dat is toch echt bijzonder!
Na een nachtje slapen is het nog steeds echt waar!

Al in 2011 legde ik als geboortefotograaf in Twente mijn eerste geboorte vast, al fotografeer ik ook graag geboortes in heel Nederland. Voor het eerst heb ik meegedaan aan een wedstrijd geboortefotografie, namelijk de Geboortefotograaf van het jaar. Deze wedstrijd is georganiseerd door De Geboortefotograaf. Het grootste informatieve online platform over geboortefotografie in Nederland en België.

Er deden bijna 100 getalenteerde geboortefotografen mee en er werden totaal bijna 300 foto’s ingestuurd in 5 verschillende categoriën (ziekenhuisbevalling, thuisbevalling, keizersnede, geboorteteam en detail). Een vakjury, bestaande uit ervaren geboortefotografen en professionals uit de geboortezorg, bracht eerst hun stemmen uit. Daarna mocht het publiek 3 dagen lang stemmen.

Geboortefotograaf_Van_Het_Jaar_Winnaar Publieksprijs

Winnaar Publieksprijs – 1e Plaats

En dat deden ze! Duizenden publieksstemmen zijn binnengekomen, de website is zelfs overbelast geweest! Eén van mijn 3 ingezonden foto’s (zie foto hierboven) heeft de allermeeste stemmen gekregen en is daarmee de Winnaar van de Publieksprijs! Echt zo gaaf!

Geboortefotograaf_Van_Het_Jaar_Winnaar_Ziekenhuisbevalling

Winnaar Categorie Ziekenhuisbevalling – 1e Plaats

Maar…dat is niet het enige! Ik ben ook de winnaar 1e plaats in de categorie Ziekenhuisbevalling. En dit is tevens ook de categorie waarvoor de meeste geboortefoto’s waren ingezonden! De jury heeft mijn foto (zie foto hierboven) tot nummer 1 gekozen!
Dat vind ik echt een enorme eer!

Geboortefotograaf_Van_Het_Jaar_Eervolle_Vermelding_Geboorteteam

Eervolle vermelding

En als kers op de megataart kreeg ik ook nog een eervolle vermelding voor mijn 3e ingezonden foto (zie foto hierboven) in de categorie Geboorteteam. Alledrie mijn foto’s zijn bekroond! Zo super 🙂

Geboortefotografie is zoiets moois en waardevols om voor (aanstaande) ouders te mogen maken. Dat zij mij toevertrouwen in het meest intieme en bijzondere moment in hun levens vind ik echt een enorme eer.
Dankjulliewel aan alle ouders (en in het bijzonder de ouders op mijn ingezonden foto’s) waarvoor ik ooit de geboorte van hun kind (soms zelfs 4 kinderen!) mocht fotograferen. En voor het mogen delen van jullie prachtige foto’s. Door jullie sta ik waar ik nu sta en mag ik nu deze bijzondere prijzen vieren. Jullie zijn goud voor mij!

Dankjewel aan al mijn collega fotografen binnen de geboortefotografie, maar natuurlijk ook daar buiten. Zonder jullie zou ik in dit beroep ongelooflijk veel vakkennis, bijzondere ontmoetingen & gesprekken en natuurlijk kleine & grote feestjes missen!

Dankjewel Renate van De Geboortefotograaf en jouw juryleden, voor het organiseren van deze wedstrijd en zeeën van tijd & moeite die jullie hierin hebben gestoken. Het was echt heel leuk om mee te mogen doen!
Mijn collega geboortefotografen en ik hopen, net als jij, dat met deze mooie wedstrijd nog beter zichtbaar wordt hoe betekenisvol geboortefotografie is!

PS: In mijn volgende blog zal ik het verhaal achter mijn winnende foto’s vertellen, kijk en lees je dan ook weer mee?
Tip: Check de website van De Geboortefotograaf voor alle andere prachtige inzendingen en winnaars in dit mooie vak!