Moniek Aansorgh Fotografie

Geboortefotograaf Enschede

Geboortefotograaf Enschede | Geboorte Yma

Dit is wel een heel bijzonder geboorteverhaal!
Mijn lieve vriendin (en ex-collega geboortefotograaf in Enschede) Aileen vroeg mij om haar bevalling te fotograferen. Natuuuuuurlijk zei ik ‘ja’ en praatten we vaak over ‘hoe zou het gaan’. Ze wist dat haar moeder snel beviel en dat is iets wat ik direct opsla in mijn achterhoofd. De kans dat ook zij snel zou bevallen is dan aanwezig. Daar houd ik rekening mee. 

De geboorte van mooie kleine Yma heeft de meiden met 36 weken zwangerschap al overvallen. Dat ging zo snel dat Aileen dacht dat ze nog helemaal niet zover was en zich aanstelde, ook al had ze veel pijn. En ook het medisch personeel dacht dat het nog een hele tijd zou duren. Mariël belde mij middenin de nacht en ik vroeg direct of ik in de auto zou stappen. Aileen vond dat niet nodig en het bericht was alleen ter kennisgeving, zei ze. Wonder boven wonder sliep ik na dit telefoontje nog een paar uurtjes en werd wakker van mijn wekker. Ik was een beetje verbaasd dat ik door de wekker wakker werd en niet door hun telefoontje dat ik moest komen.

Ondertussen was de bevalling wel degelijk snel aan het vorderen en dacht Aileen nog steeds dat ze zich aanstelde… Hoe vaak Mariël ook vroeg, ze mocht mij nog niet bellen… En toen ze dat uit eigen wil uiteindelijk wel deed (precies nadat mijn wekker afging!) en ik Aileen op de achtergrond hoorde, deed dat me direct uit bed springen en richting auto rennen. Zonder ook maar mijn tanden te poetsen of mascara op te doen, haha!

Iets te hard reed ik naar het MST in Enschede. Maar lieve kleine Yma had haast en is al geboren toen ik met mijn zware tas door het ziekenhuis rende op weg naar de verloskamer. Twee minuten na haar geboorte maakte ik de eerste foto. Dus gelukkig heb ik wel die prachtige allereerste momenten vast kunnen leggen voor ze!
Maar dit is wel echt de reden dat ik altijd zeg dat je mij liever te vroeg mag bellen dan te laat! Juist in de uren voor de geboorte vind ik het prachtig om vast te leggen hoe partners dit samen doen. De verbondenheid en liefde, maar ook de spanning en het niet weten is af te lezen op de gezichten. Het is zo mooi om dit over te zien gaan in opluchting, intens geluk en blijheid als het kindje is geboren!

Na afloop hebben we het er nog vaak over gehad, hoe ons dit nou kon gebeuren! Aileen die nota bene zelf geboortefotograaf in Enschede is geweest en zo goed weet hoe het werkt, was compleet overrompeld en verrast door de bevalling. Zelfs medisch personeel wist niet dat ze al zover was! Achteraf had Mariël mij wel eerder willen bellen, maar dat mocht niet van Aileen haha!
Conclusie van dit verhaal, luister niet naar een (ex)geboortefotograaf die aan het bevallen is! 😉

Ik heb van deze lieve meiden ook de zwangerschapsfotosessie gemaakt en in de eerste week kwam ik gezellig bij hun thuis voor de newbornfotosessie. Zo fijn om deze drie fotosessies te mogen combineren tot één prachtig geboortealbum! 

Wil jij ook graag zwangerschapsfotografie, een geboortefotograaf in Enschede en/of newborn momenten vastgelegd hebben in waardevolle foto’s en een prachtig album?
Kijk dan vooral even naar mijn complete aanbod op deze pagina en voel je vrij contact op te nemen voor vragen of een vrijblijvende kennismaking!

Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede
Geboortefotograaf Enschede MST